Poate eşti deţinătoarea unui “toddler” sau te pregăteşti. Eu nu mă pregătesc, fiind ocupat cu două feline, una gri şi cealaltă neagră, care se apropie de vârsta maturităţii.
Când suferi de plictiseală, te poţi distra participând la un studiu online despre cum dispozitivele cu taci-scrin afectează dezvoltarea puilor cu ochişori dulci. E un proiect lansat de doi cercetători psihologi de la Birkbeck, University of London. Annette Karmiloff-Smith şi Tim Smith l-au numit Proiectul Tableta si vor incerca să afle cum contribuie dispozitivele cu taci-scrin la viaţa de familie şi la entuziasmul pe care îl manifestă puii drăgălaşi vizavi de folosirea lor. De ce nu îi întreabă pe experţii români în educaţie şi psihologia dezvoltării?
Cercetările britanice sunt demult depăşite de iniţiativa românească. În ceea ce ne priveşte, proiectul autohton “Tableta”, fără studii empirice futile, a fost lansat deja în şcoli. Ştim “bine” că le afectează pozitiv procesul de învăţare, adică ei vor obţine rezultate “mai bune” la învăţătură. În România, oricare expert în educaţie cunoaşte acest banal adevăr odată ce i-a fost revelat de la minister.
Mi se pare că britanicii aruncă banii pe fereastră. De ce să cheltui bani pe studii când poţi să-i cheltui pe tablete si manuale digitale? Din moment ce toţi copiii sunt fascinaţi de tablete, nu e limpede, dragi cercetători britanici, că vor învăţa mai cu spor utilizând tablete?! Nu ţi se pare o glumă de proiect?