proiectul dedicat relațiilor umane

Te anunț că am un nou proiect dedicat relațiilor dintre oameni. Asumpția de bază de la care am plecat a fost următoarea: relațiile dintre oameni sunt bazate pe comunicare verbală și gândire simbolică. De aceea, orice relație umană poate fi abordată prin abilități verbale de rezolvarea problemei și gestionarea conflictului, dar în așa fel încât să promoveze progresul relației simultan cu reducerea stresului emoțional asociat.

Proiectul vrea să aibă un ecou mai larg și anume, să susțină o comunicare socială bazată pe respect mutual și încredere, mai ferită de abuzuri de putere, manipulare și intimidare psihologice. Dar cum lucrurile mari încep cu cele mici, organizez un nou curs cu o metodologie diferită și probabil unică în țară. Vine din observațiile mele empirice vizavi de oamenii cu care lucrez frecvent, dar și cu oamenii cu care interacționez în alte contexte de viață. Desigur, nici autorul acestui proiect nu e exclus din observații. La ce se referă ele?

Ne exprimăm cel mai adesea non-asertiv, adică tindem să manipulăm stările și să controlăm psihologic comportamentele altor oameni. De cele mai multe ori nu suntem conștienți sau suntem semi-conștienți de aceste strategii dobândite în istoria de învățare și dezvoltare, începând din copilărie. Bănuiesc că e și cazul tău. Dacă nu e, primește te rog felicitările mele! Deși, am dubii că ești de pe planeta Pământ.

Cursul are următorul scop principal (are și unele secundare): să-ți cultive abilități verbale de afirmare (asertive) necesare în rezolvarea problemelor și conflictelor din relațiile cu alți oameni.  Există riscul unui efect secundar: să-ți modifice radical viziunea asupra relațiilor umane. Am numit cursul/grupul: 

 ANTRENAMENT ASERTIV SISTEMATIC pe scurt AS. 

Ne întâlnim în grup și stăm pe jos, pe podea ori pe scaune (depinde de poziția astrală), suntem activi și angajați în sarcina de lucru și conversație; lucrăm împreună prin exerciții de simulare via scenarii reale, dar și fictive (nu lipsesc momentele ludice și de umor spontan; umor, nu amor!) fără a neglija momentele de reflecție și atenție focalizată. Atenție! E un antrenament psihologic, repet, centrat pe abilități, prin urmare, vei exersa pe viu, pe principiul ”learning by doing”. Îți va solicita din plin capacitatea verbală, imaginația și intuiția psihologică . 

Apreciez disciplina și mă voi asigura că respectăm anumite reguli de funcționare optimă în grup. Experiența de grup (de durată) îți oferă prilejul de a deveni AS (not a pain in the ass!) în comunicarea sănătoasă cu ceilalți oameni. Iată o listă incompletă de beneficii posibile:

  • să te descurci poate chiar excelent la un interviu pentru job;
  • să obții o mărire de salariu (sau orice altceva) fără să leșini înainte;
  • să-ți revendici un drept fără o atitudine rebelă, mai potrivită adolescenței;
  • să refuzi fără vinovăție sau fără să dai răspunsuri în doi peri;
  • să delegi sarcini și să monitorizezi realizarea lor;
  • să poți oferi un feedback constructiv fără teamă;
  • să deschizi posibilitatea unor concesii în orice relație tensionată;
  • să poți refuza responsabilități în exces;
  • să poți aduce un echilibru în domeniile serviciu și viață de familie;
  • să oprești escaladarea unui conflict și să oferi un compromis rezonabil;
  • să poți stabili limite în relația cu fiul/fiica ta, cu partenera/partenerul tău sau cu părinții tăi;
  • să îți îmbunătățești relația intimă și erotică exprimând cu încredere ce ai nevoie și înțelegând ce are nevoie partenerul;
  • să poți gestiona criticismul altora sau un feedback negativ (dar și pozitiv).

Dacă crezi că îți e potrivit, poți apela cu încredere la adresa din pagina contact. Te poți grăbi, deoarece 80% din locurile la prima ediție a cursului au fost deja rezervate.